VACATURETEKSTEN

37% van de kandidaten haakt af als ze de juiste informatie niet kunnen vinden in een vacaturetekst. Maar, wat willen kandidaten dan weten? En hoe bouw je je vacaturetekst goed op? Daar kunnen wij je bij helpen. 

Voor de perfecte tekst moet je weten wie je kandidaat is en waarin jij voor die kandidaat onderscheidend bent als werkgever. Hierbij gebruik ik de data uit het Doelgroependashboard van Intelligence Group.

Je geeft antwoord op de vraag van de sollicitant: “What’s in it for me?”

Daarnaast is een goede opbouw belangrijk en natuurlijk dat hij door veel kandidaten gelezen wordt. Dat bereik je door een goede opbouw en gebruik van zoekwoorden (Google for Jobs) en sterke jobpostings op de juiste mediakanalen. Vergeet ook niet het netwerk van je collega’s actief in te zetten met referral recruitment.

Wil je op de lange termijn beter in beeld zijn als werkgever en doorlopend goede talenten aantrekken voor je bedrijf? Ga dan aan de slag met Employer Branding. Heb je snel behoefte aan sterke vacatureteksten? Schakel ons dan in om ze voor je te (her)schrijven en optimaliseren. Ook schrijven we jobpostings voor je (externe) mediakanalen en geven we media-advies.

Intake betrokken manager

Informatie ophalen bij HR afdeling

Gebruik van doelgroependata uit het Doelgroependashboard

Schrijven van de tekst

1 aanpassingsronde

Opstellen definitieve tekst

Interview betrokken manager

Informatie ophalen bij HR afdeling

Gebruik van doelgroependata uit het Doelgroependashboard

Schrijven van de tekst

1 aanpassingsronde

Definitieve tekst

Jobpostings social media

Media advies