Weten hoe je jouw arbeidscommunicatie moet inzetten, begint bij weten wat jij je kandidaten te bieden hebt en waarin jij je als werkgever onderscheidt. Daarom is een Employer Value Proposition zo belangrijk.

Wat is een Employer Value Proposition?

Een Employer Value Proposition is het authentieke, relevante en onderscheidende verhaal van wat je bent en biedt en wat niet en wat je verwacht van en teruggeeft aan een kandidaat.

Zo komen we tot jouw EVP:

Huidige communicatiestrategie
Wat is er al aanwezig aan missie, visie, kernwaarden, communicatiestrategie en huisstijl? Dit vormt de basis voor jouw EVP. Hier sluiten we op aan en bouwen we op verder. Nu alleen vanuit de invalshoek van jou als werkgever, met kandidaten als je doelgroep.

Gesprekken
We gaan in gesprek met jou / het management en een aantal medewerkers. Tijdens individuele gesprekken hebben we het over de ambities, onderscheidende factoren en unieke elementen van het bedrijf en hoe hieraan concreet invulling wordt gegeven. We zijn daarbij ook benieuwd naar de bedrijfscultuur, eventuele obstakels en praktijkvoorbeelden.

Doelgroepanalyse
Past wie je bent, wat je biedt en wilt uitstralen ook bij wat jouw doelgroep zoekt? Die informatie halen we uit een grondige doelgroepanalyse. Hierin gaan we op zoek naar overlap. Waar is jouw doelgroep in geïnteresseerd? Wat wil jij als werkgever bieden? En wat ervaren jouw medewerkers?

Concurrentieanalyse
Ben je onderscheidend ten opzichte van andere werkgevers? Daarop voeren we een concurrentieanalyse uit.

Validatie
Op basis van bovenstaande acties komen we tot een voorlopige EVP. Deze presenteren we toetsen we: klopt dit zo? Is het verhaal eerlijk, authentiek, relevant, onderscheidend en vooral herkenbaar? Zo ja, dan gaan we nog een stap verder en presenteren we de EVP aan medewerkers die niet aan het onderzoek meegedaan hebben. Zo scherpen we jouw EVP steeds verder aan tot alle stakeholders er volledig achter staan.

EVP als basis voor jouw arbeidscommunicatie
Met de EVP op zak kun je nu beter invulling geven aan je arbeidscommunicatie. Je weet nu wat je wilt vertellen en uitstralen. Content is dan veel makkelijker gemaakt. Maar blijf kritisch: als je bijvoorbeeld zegt innovatief te zijn, wees dat dan ook in je communicatie en sollicitatieproces. Wij kijken langs de zijlijn mee en checken of je on track blijft.

Zet je Employer Value Proposition ook intern in
Jouw EVP is niet alleen extern waardevol. Ook intern kun je er veel mee bereiken. We adviseren juist om hiermee te beginnen. Met een duidelijke EVP creëer je namelijk trots, betrokkenheid en loyaliteit bij je medewerkers. Ze blijven langer bij je bedrijf en zijn bereid een ambassadeursrol te vervullen.

Maak hier gebruik van!

Dat brengt ons tot medewerkersbetrokkenheid, employer advocacy. Dit is echt goud waard. Wij helpen je hier invulling aan te geven via ambassadeurs- en referralprogramma’s. Het zorgt voor een enorme extra wervingskracht.

Van EVP naar Candidate journey
We helpen je jouw EVP ook verder door te trekken naar je wervingsproces. Want als een kandidaat eenmaal gereageerd heeft, ervaart hij jouw EVP dan ook tijdens het sollicitatie- en onboardingproces? Wij kijken mee en geven tips en adviezen over hoe je jouw EVP in de volledige candidate journey invulling kunt geven.

Het resultaat van een Employer Value Proposition
Dankzij jouw sterke EVP:

  • ben je minder tijd kwijt met het maken van content
  • is iedere euro van je arbeidscommunicatie goed besteed
  • krijg je sneller meer reacties op je vacatures
  • zijn de matches beter passend
  • heb je minder verloop

Stop met aanmodderen. En laat jezelf zien zoals je echt bent. Authentiek, onderscheidend en relevant. Start direct of stel je vragen aan Thirza. It’s up to you!