KANDIDAAT PERSONA

Leuke teksten, mooie verhalen en toffe beelden zijn prima om je bedrijf in de picture te zetten. Om het best passende talent te werven is het echter niet meer genoeg. Je zult moeten weten tegen wie je het hebt. Wat de drijfveren en motivaties zijn, tot welke generatie de persoon behoort en met welke randvoorwaarden je rekening moet houden. Als je dat niet helder hebt, is de kans op een geslaagde campagne klein.

Wanneer je je kandidaat kent, weet je hem/ haar te raken op het juiste moment en verbinding te creëren. De kans dat deze  persoon reageert op je vacatures, of zelfs een open sollicitatie doet, is vele malen hoger dan wanneer je met hagel schiet.

Het opstellen van een kandidaat persona geeft je organisatie focus in de arbeidsmarktcommunicatie en helpt je om de juiste (media)middelen te kiezen. 

Hoe stel je een kandidaat persona op?

Om een goede persona op te kunnen stellen, ga je in gesprek met die medewerkers waar je er nog wel 10 van zou willen hebben. Ook verdiep je je in het gedrag en de behoeften van je wervingsdoelgroep.

Een persona is een fictief persoon, met kenmerken van jouw ideale kandidaat. Waarom wil deze persoon bij jou werken, wat zoekt die in een baan, welke vaardigheden zet je in? Ook kijk je naar persoonskenmerken als mediagebruik, karakter, woonplaats en vrijetijdsbesteding.

Deze informatie bundel je samen in 1 document en wordt de basis van je wervingscommunicatie. Vaak heb je per functie of functiegroep een andere kandidaat persona waar je je op richt. 

Hulp nodig? We helpen je graag. Neem contact op voor een afspraak of meer informatie.

 

Doelgroep-adviesgesprek

Heb je behoefte aan meer inzicht in je doelgroep, concurrentie en de wervingshaalbaarheid van je vacature? Plan dan een doelgroep-adviesgesprek in. We helpen je op weg op basis van waardevolle data en advies voor doelgerichte arbeidsmarktcommunicatie.